Tijdelijk of langdurig arbeidsongeschikt, wat dan? Wij geven u advies over het afdekken van uw inkomensrisico’s.

Herma en Douwe
Herma en Douwe

Een gegarandeerd inkomen

U heeft uw inkomen als werknemer of zelfstandig ondernemer (zzp’er) maar wat als u tijdelijk of langdurig arbeidsongeschikt wordt? Kort verzuim heeft meestal weinig financiële consequenties. Bent u langere tijd niet in staat om te werken, dan kunnen de gevolgen groot zijn.

Arbeidsongeschikt worden

Als u een werknemer bent, betaalt uw werkgever in de eerste twee jaar van uw ziekte uw loon grotendeels door. Bent u bijna aan het einde van die periode, dan moet u een WIA-uitkering aanvragen bij UWV Werkbedrijf. Deze instantie beoordeelt of u volledig of gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent. De hoogte van uw uitkering is afhankelijk van die beoordeling.

In het algemeen gaat u er bij arbeidsongeschiktheid flink op achteruit. Dat kan betekenen dat u in de knel komt met uw maandelijkse verplichtingen, zoals uw huur of hypotheeklasten. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Een oplossing daarvoor is een verzekering zijn die uw inkomensachteruitgang bij arbeidsongeschiktheid (of werkloosheid) opvangt. Verzeker u van een gegarandeerd inkomen bij arbeidsongeschiktheid en maak een afspraak voor goed advies.

Zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer (zzp’er) bent u onafhankelijk en regelt u uw eigen zaken. Toch blijven er belangrijke vragen rond de zekerheid van uw inkomen. Hoe zit het met het voortbestaan van uw bedrijf en uw inkomen als u (tijdelijk) arbeidsongeschikt wordt? Hoe kunt u voor een aanvullend pensioen zorgen? Wij zijn op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en adviseren u graag. We kijken naar uw zakelijke belangen en uw privésituatie. Samen met u bespreken we de mogelijkheden om uw inkomensrisico’s af te dekken.

Veel ondernemers hebben het idee dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) erg duur is. Wij laten u graag zien dat dat erg meevalt, omdat u de premie als bedrijfskosten kunt opvoeren en omdat u een aantal keuzemogelijkheden heeft waarmee u de premie aanzienlijk kunt verlagen.

Weet waar u recht op heeft

Bij een arbeidsconflict, ontslag of faillissement is het belangrijk om goed te weten waar u recht op heeft. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u tegen een lage premie, de juiste juridische steun die voorkomt dat u financieel benadeeld wordt. Heeft u nog geen rechtsbijstandverzekering, wacht dan niet met het afsluiten daarvan tot er daadwerkelijk een conflict is. Een nieuwe rechtsbijstandverzekering dekt namelijk geen zaken die al lopen.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend meer informatie? Neem contact op, samen staan we voor u klaar.

Deel dit bericht
Ab De Wijn

Bernhardlaan 188
1791 XJ Den Burg

Tel. 0222 - 31 23 15
Fax 0222 - 31 26 49
E-mail info@abdewijn.nl

Ontwerp en techniek door WEBJONGENS | Fotografie door Stefan Krofft

Ontwerp en techniek door WEBJONGENS | Fotografie door Stefan Krofft